19 Şubat 2015 Perşembe

Hamsi Tava

Balık deyince ilk aklımıza gelen Hamsi Tavadır.Özellikler kış günlerinde Hamsi Tava yanındada roka, salata ve bol limon varsa değmeyin keyfimize.Şimdiden afiyet olsun..:)

Hamsi Tava İçin Malzemeler:

  • 800 gr-1 kg iri hamsi
  • Mısır unu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Hamsi Tavanın Hazırlanışı:

Öncelikle  hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin.Ben kılçıklarını temizliyorum.Bu sizin isteğinize bağlı.Daha sonra bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamı gidinceye kadar yıkayalım..Sonra hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirelim..Ve tavada yağı iyice kızdıralım. Hamsileri mısır ununa bulayıp ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizelim.Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Hamsi tavamız hazır ,servis ederken bol rokalı salata ile sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle..Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder