Severek yaptığım ve severek yediğim Islak kek tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum. Islak kek yapımı kolay olan ve ıslak kekte önemli olan ıslaklığını tutturabilmek önemli. Ben sizinle paylaştığım tarifim her zaman tutturuyorum .
Islak Kek Malzemeleri:
- 4 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı şeker,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
- 1,5 su bardağı süt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 4 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Islak Kek Hazırlanışı:
İlavelerimiz tamamlandıktan sonra oluşan karışımdan bir su bardağı kadarını sonradan kekin üstüne dökmek için ayırıyoruz. Ayırma işleminden sonra geri kalan karışıma vanilya, kabartma tozu, ufalanmış un ekliyoruz.
Fırın kabımızı güzelce yağlıyoruz. Fırınımızın derecesini 170 getiriyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
Pişme tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp, ılınmasını bekliyoruz.
Daha sonra ayırdığınız karışımı üzerine yayarak döküp çekmesini sağlıyoruz. Servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder