2 Kasım 2016 Çarşamba

KIŞ ÇAYI TARİFİ

 Malum kış kapıda ve hepimizin hastalığa yakalanması an meselesi. Hasta olmamak için neler yapmalıyız sorusu sorulduğunda aklınıza ilk olarak sıcak çorbalar, kalın kıyafetler ve kış çayları aklınıza geliyordur. Kış çaylarının da birçok çeşidi bulunduğunu atlamayalım. Kış çayı kış mevsiminde içimizi ısıtmak, bizleri çeşitli mikroplardan korumak için ilaç niteliğindedir. Kış çayının hazır paketlerde bakkal ve marketlerde satıldığını biliyoruz fakat evde daha doğal kış çayı yapmak isteyenlere farklı ve sağlıklı bir tarif vereceğim. Dilerseniz şimdi tarifimize bakalım ve uygulamaya başlayalım.

Dipnot!: Bu kış çayında bulunan malzemeleri aktarlardan temin edebilir ve kolayca hazırlayabilirsiniz.



KIŞ ÇAYI MALZEMELERİ:

●2 yemek kaşığı kuşburnu
●2-3 yemek kaşığı ıhlamur
●1yemek kaşığı adaçayı
●3 adet okaliptüs yaprağı
●1 adet kabuk tarçın
●4-5 adet karanfil
●Yarım elmanın kabuğu
●5-6 adet papatya
●2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
●1 yemek kaşığı bamya çiçeği


KIŞ ÇAYI HAZIRLANIŞI:

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bu arada bir demlikte su kaynatılır. 1 bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine konur. 5 dakika kadar malzemeler sıcak suda demlenir. Daha sonra süzülerek fincana dökülür. İçine 1 çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu eklenerek içilir. Kış çayınız hazır. AFİYET OLSUN J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder