4 Nisan 2017 Salı

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler


Yaptığınız egzersiz ve dengeli beslenmenin yanı sıra vücudu formda tutmanın bir yolu da doğru gıdaları doğru ölçülerde tüketmekten. Bugün size metobolizma yaşınız için önemli olabilecek ve metabolizmayı hızlandıracak yiyecekleri anlatacağım.

Meyveler
Greyfurt, portakal ve limondaki C vitamini metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor. Eğer yağ oranınızı düşürmek istiyorsanız özellikle greyfurt size yardımcı olacaktır. Güne, alkali hale getirdiğiniz sıcak limonlu suyla başlamak çok faydalı. Böğürtlen, çilek, yaban mersini ise lif yönünden çok zengin ve sindirimi zor olduğu için sindirim sürecinde fazla kalori yakıyor. Kahvaltıda yoğurt ve yulaf karışımınıza bu kırmızı-mor meyveleri ekleyin. Yoğurt ve yulaf da metabolizmayı hızlandırır. Muz da bu konuda iyi bir tercih. Muz, içerdiği potasyum ve dirençli nişasta ile uzun süre tokluk hissi verirken yağ yakımını destekler.



Kafein
Kafein de metabolizmayı hızlandırıyor. Ancak aşırı tüketimden kaçınmak gerekir. Kendinizi günde en fazla 3 fincanla sınırlamaya çalışın ve kafeini işleyen karaciğerinize destek olmak için bol bol su için. Kahve yerine önerilen daha sağlıklı bir alternatif ise yeşil çay. Yeşil çay aynı zamanda antioksidan işlevi gösteriyor.

Yağsız Et
Hindi ve tavuk eti kas yapımına destek olurken kalori yakımını destekliyor.

Kereviz
Metabolizmayı en fazla hızlandıran kaynaklardan biri de kereviz. Çiğ tükettiğiniz kerevizi çiğnerken hem sindirim sisteminizi destekler hem de sıvı üretimini artırırsınız. Kerevizi tek başına tüketmek istemiyorsanız salsa sosu ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Acı biber ve baharatlar da metabolizmayı hızlandırıyor.


Çikolata
Bitter çikolata metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor. Magnezyum yönünden zengin olması da yağ yakımını hızlandırıyor. Ancak saf çikolata bulmak çok zor ve satılan ürünler tatlandırıcılarla dolu olduğu için az tüketmekte fayda var.

2 yorum: