24 Şubat 2015 Salı

Ada Çayı Nasıl Yapılır ?


Gün boyu kendime bitkisel çaylar ile hem arındırıyorum hemde sağlıklı çaylar ile vücuduma takviye yapıyorum. Ada çayının hem lezzetli oluşu hemde bir çok faydası var ilk olarak ada çayının hazırlanışını sonra ise faydalarına yer vereceğim bu yazımda sizde ada çayının yapılışını ve faydalarını merak ediyorsanız bu yazım size sorularınızı cevap vereceğini ümit ediyorum.

Ada Çayı Hazırlanışı:

Adaçayı yapmak için taze adaçayı veya kurutulmuş adaçayı yaprakları kullanabilirsiniz. 3 büyük çay bardağı için 8-10 taze adaçayı yaprağı  1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru adaçayı yaprağı yeterli olacaktır. Adaçayını suyla birlikte kaynatmayın. Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın veya ocağı iyice kısarak adaçayını atıp 5-7 dakika demlenmesini bekleyelim.
Süzdükten limonla,veya balla tatlandırarak içebilirsiniz.

Ada Çayı Faydaları:
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar
  • Bronşit ve astım belirtilerini hafifletir
  • Karaciğeri temizler
  • İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisine yardımcı olur
  • Aşırı terlemeyi azaltır
  • Stresi azaltır
  • Sakinleştirir
  • Saçların beyazlamasını yavaşlatır
  • Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır
  • Hafızayı güçlendirir
  • Kan şekerini düşürür
  • Ağız yaralarının tedavisinde kullanılır
  • Sinirsel baş ağrısını hafifletir
  • Gargara suyu olarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder