15 Şubat 2015 Pazar

Islak Kurabiye



Islak Kurabiye Nasıl Yapılır ? Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır ?

Birçok kurabiye tarifi var genelde misafirlerime değişik kurabiyeler ile servis yapmayı seviyorum. Islak kurabiye de benim çok sevdiğim tariflerim arasında yapımı da diğer kurabiyeler kadar kolay lezzetli olan ıslak kurabiye için birde benim tarifim ile deneyin derim. :)

Islak Kurabiye Malzemeleri:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gr. (yarım paket) margarin
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Şerbeti için ;
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker
Islak Kurabiye Hazırlanışı:

Islak kurabiyemizi hazırlamaya başlayalım. İlk olarak şerbetimiz ile başlayarak devam edelim su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım.
Islak kurabiye hamuru için  1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım. Yağı ve şekeri ilave edip 5 dk. tekrar çırpalım. Kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğurmaya devam edelim. 
Hamurumuz ideal kıvama gelince hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp, yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında 180 derece pişirmeye başlayalım. 
Üstleri çatlamaya başlayınca pişmesini anlayabiliriz ama yinede kontrol edelim. Sıcak kurabiyeleri, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn. sonra servis tabağına alabiliriz. İsteğe bağlı olarak ıslak kurabiyelerinizin üstlerine hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder