12 Şubat 2015 Perşembe

Un Helvası



Osmanlı en sevilen tatlısı olan un helvasını bugün sizinle paylaşmak istedim. Yarım saat bile almadan hazır olan un helvası az malzemesi ile enfes tadı oluyor.

Un Helvası Malzemeleri:
  • 200 gr tereyağı,
  • 3 çay fincanı un.
  • Şerbeti İçin:
  • 2 çay fincanı toz şeker,
  • 1 lt su


Un Helvası Hazırlanışı:
Şerbeti için; tencereye suyu toz şekeri koyalım ve kaynatalım. Ardından tereyağını küçük parçalara ayıralım.Tencereye unu koyup, orta ateşte karıştırıp, içine tereyağını ilave ederek karıştıralım.
Tahta kaşıkla bastırarak un ile tereyağını birbirine yedirelim.Unun rengi dönene kadar kavuralım ve un iyice rengini alınca içine şerbeti ilave edelim. Karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyelim servis yaparken isterseniz üzerine ceviz parçaları ekleyebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder