4 Mart 2015 Çarşamba

Ev Yapımı İnegöl Köfte

Bursa İnegöl 'e gidip te inegöl köfteyi yemeden gelmek olmaz.Merak etmeyin artık İnegöl köfte yemek için Bursa 'ya gitmemiz gerekmiyor.Artık kendi mutfağımızda ev sıcaklığında çok lezzetli İnegöl köfteyi yapıyoruz ve sevdiklerimize harika sunumlarla paylaşıyoruz.Afiyet olsun..)

Ev Yapımı İnegöl Köfte İçin Malzemeler:
  • 1 kg dana kıyma,
  • Yarım su bardağı galeta unu,
  • 2 tatlı kaşığı karbonat,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu,
  • Yarım su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı tuz.


Ev Yapımı İnegöl Köftenin Hazırlanışı:


Öncelikle bir kabın içerisine kıymayı, galeta ununu, tuzu ve suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz.Daha sonra buzdolabında 24 saat bekletip dinlendiriyoruz.
Başka bir kabın içerisinelimon suyu ve karbonat koyuyoruz ve köpürene kadar karıştırıyoruz.
Yoğurduğumuz kıymanın üzerine döküyoruz.
Soğanları rendeliyoruz ve suyunu sıkıp kıymaya ilave ediyoruz.
Kıymayı tekrar iyice yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ister yuvarlak ,ister uzun şekiller veriyoruz.
Buzdolabında 12 saat daha bekletiyoruz.
Orta ateşte kızdırılan teflon tavada yağ koymadan pişiriyoruz. Fırında (önceden ısıtılmış 200° de 10-15 dakika) veya mangalda da pişirebiliriz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder