Hem pratik olsun hem lezzetli olsun.Bu tatlımız kazandibi olsun.Sütlü tatlılara bayılıyorum.Hem hafif oluyor hem lezzetli hemde sağlıklı oluyor.Şimdi hep beraber kolları sıvayalım ve mutfağa ocak başına geçelim..Afiyet olsun..:)
Kazadibi Tatlısı İçin Malzemeler:
1 lt süt
• 250 gram şeker
• 125 gram pirinç unu
• 1 paket
vanilya
pudra şekeri
Kazandibi Tatlısının Hazırlanışı:
Önce bir litre sütü kaynaması için ateşe koyalım..
İçine şekeri ve ayrı bir kapta biraz su ile çırptığınız (pirinç ununun topaklanmaması için) pirinç ununu ekleyelim...Karıştırmaya devam edelim. Sütümüzü kaynaması için ateşe koyalım.
Sütle pirinç unu koyulaşıncaya kadar ( muhallebi kıvamında) kaynatalım.
Daha sonra küçük boy fırın tepsisini yağlayarak üzerine eşit miktarda pudra şekeri veya toz şeker serpelim.
Yapmış olduğumuz kazandibinin muhallebisini tepsiye yayarak boşaltalım.
Daha sonra ister fırına verip altının kızarmasını sağlayın, isterseniz de ateşte sürekli olarak çevirerek altının karamelleşmesini sağlayın.
Eğer fırında yakacak iseniz fırının üst kısmının sıcaklığı olmasın sadece alttan ısıtalım.
Kazandibimizin altı kızardıktan sonra fırından/ocaktan alıp genişçe bir yere
soğuk suyla tepsinin altını hemen temas ettirelim..
. Bir kaç dakika su içerisinde bırakın ve iyice soğuduktan sonra istediğiniz boyutta bir bıçak yardımıyla dilimlere bölelim. Karamelli kısmı üst tarafa gelecek şekilde bir spatula ile rulo şeklinde döndürerek servise hazır hale getirelim.Ve sevdiklerimizle paylaşalım.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder