30 Eylül 2016 Cuma

Kolay Hazırlanan Sağlıklı Atıştırmalıklar

Çalışan kişiler için en zor görünen şey sanırım eve gelince sağlıklı bir şeyler yapmak. O el hemen yemeksepeti.com'a giderken aklınızda fazlalıklarınız...

Sanırım hepimizin gün içinde farklı saatlerde olsa da mutlaka atıştırmalık yemeğe ihtiyaç duyduğumuz bir zaman dilimi vardır. Kimisinin sabah saatlerinde, kimisinin akşam üstlerinde ve benim gibi bazılarının da akşam yemekten sonra.

Ben gün içinde sütlü kahve tükettiğim için atıştırmalıklara ihtiyaç duymuyorum. Ancak akşam yemeğinden sonra ara ara ağzıma bir şeyler atmak istiyorum. Tabii burada en önemli soru, ne yediğim ve ne kadar yediğim!

Hem atıştırmalık tüketip hem de sağlıklı olabiliriz. Doğru atıştırmalıkları uygun miktarda seçerek yapabiliriz bunu. Atıştırmalık seçerken en önemli kural şu: Hem zevk almalıyız hem de sağlığımızı korumalıyız. Aynı zamanda hangi tadın peşinde olduğumuzu da tabi ki bilmeliyiz. Ona göre bir seçim yapabiliriz.

Şimdi sakin olun ve kendinize sadece 5 dakika verin, çünkü size işten eve geldiğinizde şipşak hazırlayabileceğiniz tarifler geliyor...

İşte sağlıklı atıştırmalık seçenekleri...

Yulaf Ezmesi



Akşamları atıştırmak istediğinizde 3 çorba kaşığı yulaf ezmesini suyla ya da sütle pişirip, üzerine 1 çorba kaşığı yaban mersini veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm ekleyebilirisiniz. Bu şekilde hem kan şekerini dengelemiş hem de düşük kalorili ara öğünü tamamlamış olursunuz. Yulaf ezmesinin lif miktarı yüksek olduğu için karın doyurucu özelliğe sahiptir. Çalışmalara göre yulaf ezmesi herhangi bir tahıla göre daha fazla karın doyurucu olup, aynı miktarda lif ve aynı oranda kalori barındırır. Hazırlanması çok kolay olduğundan ofiste de karnın acıktığında hemen hazırda bulundurabileceğin bir besin.

Süzme Yoğurt


Yoğun kıvamda olduğu için doygunluk hissi sağlar. Yoğurdunuzu meyve ile tatlandırabilirsiniz. Süt ürünlerinden edinilen kalsiyumun zayıflattığı kanıtlandı. Ayrıca protein ve lif de içerir.

Donmuş Meyve



Üzümleri ve kirazları dondurup, kendinize güzel bir deneyim yaşatabilirsiniz. Ya da istediğiniz meyveyi blender'dan geçirip ara ara karıştırarak dondurun ve kendinize meyvelerden dondurma yapın. Ne kaya kadar sert olur ne de ağızda hemen erir. Aynı şeyi bazı sebzeler için de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder