28 Eylül 2016 Çarşamba

Hafif Tatlılar






Hafif tatlılar ile hem iştahınızı gidereceksiniz hem de az kalori alacaksınız. Sağlığımız için çok fazla kalorili tatlılar tüketmekten kaçınmalıyızdır. Dış görünüşümüz için de fazla kalorili tatlılardan kaçınmamız gerekmektedir ama aynı zaman da insanlar özellikle kış aylarında yemekten sonra tatlı tüketmek istiyor. Bunun sayesinde hafif tatlılar vardır. Tatları da mükemmeldir. Hiç ağır tatlılar da değillerdir. Çok değişik ve güzel çeşitleri vardır. Daha önce hiç tatmadığınız tatlar tadacaksınız.

Sizin için dört adet hafif tatlı tarifi:
A) Kahveli Kremalı Cup:
Kahveyi hepimiz severiz. Bir tatlı da olunca mükemmel oluyor.
Malzemeleri:
100 gram mascarpone
100 ml taze krema
20 gram rende çikolata
4 adet kedi dili bisküvisi
4 top Carte d’Or Selection Krem Karamel
Hazırlanışı:
1- Taze krema ile mascarpone u karıştırın.
2- Kedidillerini ikiye bölün ve 4 kupa paylaştırın.
3- Hazırladığınız krema karışımını kuplara paylaştırın.
4- 1er adet top Carte D’or u kremanın üzerine yerleştirin ve rende çikolatayı üzerine koyup servis edin.

B) Fıstık Ezmesi Soslu Dondurma
Malzemeleri:
100 gram fıstık ezmesi
125 ml süt
Hazırlanışı:
1- Fıstık ezmesini ve sütü bir tencereye alın ve ısıtarak karışıtırın.
2- 2 top dondurmayı dondurma kasesine koyun.
3- Erimiş fıstık ezmesi sosunu üzerine dökün ve servis edin.

C) Çilekli Beyaz Çikolatalı Smoothie
Malzemeleri:
1 top Carte d’Or Classic Çilekli Dondurma
100 g çilek (yıkanmış ve ayıklanmış)
100 ml süt
Beyaz çikolata rendesi
Hazırlanışı:
1- Bu tatlı tarifini yapmak için öncelikle Carte D’or Classic Çilekli Dondurma’yı, süt ve çileği blenderda 15 saniye çırpın.
2- Hazırladığınız smoothieyi bir uzun bardağa dökün, üzerini beyaz çikolata rendesi ile süsleyerek hızlıca servis edin.

D) Carte d’Or Classic Bitter Çikolatalı ve Karamelize Muzlu Mousse
Malzemeler:
1 paket Sade Carte d’Or Krem Şanti
1 Paket Carte d’Or Vanilyalı Puding
700 ml süt (puding için)
2 adet muz
Hazırlanışı:
1- Carte d’Or Vanilyalı pudinge 500 ml süte ekleyin. Pudingi hazırlayıp soğumaya bırakın.
2- Sade Krem Şanti karışımını 200 ml (1 su bardağı ) soğuk süte ekleyip çırpın.
3- Soğuttuğunuz pudinge şantiyi ekleyip iyice çırparak mousse’unuzu hazırlayın.
4- Muzlarınızı yassı bir şekilde dilimledikten sonra üzerine 1 kaşık yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
5- Fırınınızı ızgara olarak ayarlayıp önceden ısıtın, hazırladığınız muzları karamelize olana kadar ızgarada tutun.

6- Hazırladığınız mousse’unuzun üzerine karamelize muzlarınızı ve Carte d’Or Selection Bitter Çikolata Aşkı ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder