26 Ağustos 2016 Cuma

FAYDASI SAYMAKLA BİTMEYEN DONDURMA




Yazın bu sıcak ve bunaltıcı günlerinde hepimizin bir Cornetto olsa da yesek dediğimiz anları olmuştur. Türkiye’de çeyrek asrı geçen süre içinde, dondurmanın tanımını baştan aşağı değiştiren Cornetto ile hem uzun süren bir lezzet yolculuğuna çıkıyoruz, hem de dondurmanın saymakla bitmeyen faydalarından yararlanıyoruz. Uzmanların yaz – kış, 12 ay tüketilmesini önerdiği dondurmaların faydasına gelin biraz daha yakından bakalım.

Yaz kış demeden bol bol tüketin !
Hepimiz ‘’kışın dondurma yenmez’’ ya da ‘’soğuk havalarda dondurma yersen hasta olursun’’ gibi cümleleri pek çoğumuzdan duymuşuzdur. Oysaki bunların hepsi, yanlış bilinen bilgilerden ibarettir. Dondurma içinde bulundurduğu zengin mineral ve vücudumuza faydalı vitaminler ile vücudumuzu soğuk havalarda kolayca yayılabilen virüslerden korur. Yani bilinenin tersine, aslında kışın dondurma yemek bizi hasta etmez aksine bizi hastalıklara karşı korur.

İçerisinde bulunan A vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini gibi oldukça yararlı vitaminler ve zengin mineraller bulunmakta olan dondurma, ayrıca içerisinde vücuda faydalı bir diğer madde kalsiyum da içermektedir.  Bu vitaminler ve mineraller vücut direncimizi arttırır ve bağışıklık sistemimizi korur.
Çocukların sütü sevmesi için bire bir !
Kalsiyum ve demir, kemiklerin gelişmesinde çok faydalı bir rol oynar, gelişim sürecinde vücudumuza kalsiyum alınmazsa ya da eksik alınırsa gelişimi geç ve eksik tamamlanır. Süt ve süt ürünlerinde bolca bulunan kalsiyum ve demir gelişim sürecinde en etkili besinlerdir. Sütü sevmeyen çocuklarda, sütü sevdirmenin faydalı bir yolu olan dondurma, çocuklara hem sütü sevdirir hem de içinde bulundurduğu D vitamini ile gelişime fayda sağlar. Özellikle kaymaklı dondurma çocuklar tarafından çok fazla tercih edilen ve yararlı bir seçenek.

Formunu koruyanlar dondurma tam size göre !
Hem formumu korumak istiyorum hem de damak zevkimden ödün vermek istemiyorum diyenler, dondurma sizin için çok faydalı. Diğer sütlü ya da şerbetli tatlılara göre daha hafif ve daha az kaloriye sahip olan dondurmalar oldukça doyurucu. Ayrıca, içinde bulunan vitamin ve mineraller ile vücudunuza hem lezzetli hem de faydalı besinler girmekte.  Kısaca aynı porsiyonda bir sütlü tatlı yiyen birey kilo alıyorken siz kolay sindirilen dondurma ile formunuzu koruyorsunuz.


Faydaları saymakla bitmeyen dondurma ile ilgili, uzmanların önemli bir uyarısı da; Yediğimiz dondurmanın markasına veya nereden alındığına çok dikkat edilmeli. Sizde dondurmanın faydalarından yararlanmak istiyor ve lezzetli bir tatlı tüketmek istiyorsanız, Cornetto dondurmalarından birini seçebilirsiniz. Benim önerim: Oreolu dondurma. Ortalama normal boy bir Cornetto sadece 230 kalori. Cornetto keyfi marketlerinizdeki dondurma dolabı kadar yakınınızda…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder