1 Ağustos 2016 Pazartesi

Dondurmanın Faydaları



 
Dondurma, yalnızca çocukların değil, hepimizin fazla sevdiği bir tatlıdır. Sıcağın ön plana çıktığı zamanlarda, dondurmalar ve dondurmacılar da ön plana çıkar. Serinlemek için birebir olan dondurmalar, enerji açısından çok iyi bir kaynaktır. Ama dikkatli tüketilmesi  gereklidir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir kaynaktır. Dondurmanın faydaları, saymakla bitmez. Fakat, süt ve süt ürünleri çabuk bozulma toleransına sahip olduğundan, üretime yakın tarihte tüketilmesi gerekmektedir. Bozulmasına fırsat verilmediği takdirde, en sağlıklı besinlerden birisi olan dondurmayı rahatlık ve güvenle tüketebilirsiniz.
Dondurmanın Faydaları
* Enerji  verir, vücudu dinç tutar.
* İçeriğinde bolca mineral ve vitamin bulundurur.
* Kasların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
* Hamilelik dönemlerinde mide bulantısını giderir.
* Bademcik hastalığı bulunan kişilerde, dondurmanın peşinden ılık su içilirse, şişlikte azalma olur.
Tabii bu faydalardan yararlanırken, bazı önemli hususlara da dikkat etmemiz gerekiyor. Örnek verecek olursak ;
* Hijyenik üretimhanelerde üretilmiş olması.
* Katkı maddesi bulunmaması ya da en düşük seviyede bulunması.
* Dondurma sütünün pastörize edilmiş olması.
* Sütün temiz ve taze olması gibi ufak maddelere dikkat edersek, gönül rahatlığıyla dondurma yiyebiliriz ve yaz sıcaklarında serinleyebiliriz.
Akıllara takılan bir soru var! Dondurma ne kadar besleyici ? Dondurma A, B, C, D, ve E grubu vitaminler ile fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller barındırıyor. Yani hiç besleyicilik bakımından kuşkunuz olmasın!
Eğer çocuğunuz süt istemiyor, sevmiyor ise dondurmanın faydaları ve tadından yararlanarak çocuklarınıza lezzetli bir şekilde süt takviye edebilirsiniz.
Bahsettiğimiz gibi, dondurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Siz siz olun sıcak havalarda dondurmadan vazgeçmeyin.  Dondurmanın faydaları sizi sağlığa kavuşturur. Dinç bir yaşama sahip olmak için, diyetler ile kendinize eziyet çektirmeyin. Hayattan tadarak zevk almaya bakın! Ayrıca Magnum store ile kendi Magnum’unuzu kendiniz yaratabilirsiniz. Dünyaya sadece bir kez geliyoruz. Bütün hazların tadına varın derim! Dondurmanın faydalarının sizi güzel bir hayata taşıyacağından emin olabilirsiniz.
Hiçbir dondurmaya güvenemiyorum, şüphelerim var diyorsanız ; Magnum sizin yardımınıza koşuyor. Tamamen hijyenik üretimhanelerde üretilen Magnum, bütün vitamin ve minerallerden bolca barındırır ve tamamı ile taze süt ürünlerinden üretilir. 7’den 70’e herkesin güvenle tadabileceği Magnum, size yoğun tat ve haz verir. Magnum’u kuşkusuz bir şekilde tercih edebilirsiniz. Gözünüz arkada kalmasın! Dondurma tüketin ve faydaların tadını çıkartın! Bırakın dondurmanın faydaları sizi hayata bağlasın!
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder