Salatalar; en sevilen, en çok tüketilen
yiyecekler arasında yer alıyor. Hem sağlıklı ve besleyici oldukları için hem de
birçok değişik şekilde hazırlanabildikleri için sofralardan eksik olmayan bu
lezzetler, asıl iştah açıcı tatlarını birbirinden güzel salata soslarından
alıyor.
Ana öğünlerde yemeklerin yanında, beş
çaylarında ve hatta bazen tek başına bir öğün olarak tüketilen salataların
sayısız çeşidi bulunuyor. Birbirinden lezzetli salata tarifleri
hazırlamanın sırrı ise kullanılan farklı soslarda yatıyor. Salata sosunun
lezzeti o kadar belirleyici oluyor
ki aynı salata malzemelerini farklı
soslarla değerlendirerek değişik salatalar hazırlamanız bile mümkün hâle
geliyor.
Klasik Salata Sosları
Türk salatalarında en çok kullanılan salata sosu, Fransız
mutfağının da önemli bir tarifi olan "vinaigrette" sosunu andırıyor.
Zeytinyağı, tuz, sirke veya limon üçlüsünden oluşan salata sosu, çoğu Türk sofrasında
salataları tatlandıran formül oluyor. Bu klasik salata sosunu biraz
değiştirerek yeni lezzetler elde etmek isterseniz tarife hardal, fesleğen,
biberiye gibi eklemeler yapabilirsiniz. Klasik salata soslarını kendi damak
tadınıza uyan baharatlar, sirke türleri, meyve suları ve yağlarla
zenginleştirebilirsiniz. Eğer salata sosu hazırlamaya vaktiniz yoksa Knorr'un
fesleğenli kekikli salata sosu, sirkeli sarımsaklı salata sosu, tatlı kırmızı
biberli ve maydanozlu salatasosları arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Böylece en basit malzemeleri
kullanarak bir salata hazırlasanız bile sosunuzla fark yaratabilirsiniz.
Yoğurtlu Mayonezli
Salata Sosları ve Hardallı Salata Sosları
En sevilen salata soslarının arasında yoğurtlu salata
sosları ve mayonezli salata sosları bulunuyor. Bu soslar, yeşilliklere yumuşak
bir tat katarken, salatanıza kalsiyum da eklemiş oluyorlar. Mayonez ve yoğurdu
karıştırıp bir arada kullanarak daha hafif bir sos bazı da oluşturabilirsiniz.
Mayonezli ve yoğurtlu salata sosları, tavuk ve ton balığı içeren salatalarla
çok hoş bir lezzet uyumu yaratıyorlar. Üstelik, böyle bir salatayı birçok
sağlıklı besin içerdiği için komple bir öğün olarak dahi değerlendirebilirsiniz.
Kırmızı et içeren salatalar ise hardal bazlı soslarla çok
iyi gidiyorlar. Biftek dilimleri ile sunduğunuz bir salatayı, hardallı,
sirkeli, zeytinyağlı bir sos ile servis edebilirsiniz. Taze baharatlar da hem
hardala hem de kırmızı ete ahenkli bir lezzet katar. Dilerseniz, Knorr salata
soslarına hardal ilave ederek etli salatalarınız için ideal sosu çok pratik
biçimde elde edebilirsiniz.
En lezzetli salata sosu tarifleri, Knorr'un hazır salata
sosları ve bu sosları ne şekilde kullanabileceğiniz ile ilgili bilgi almak
isterseniz http://www.herkessofraya.com
adresini ziyaret ederek sofranıza lezzetli ve pratik salataları dahil
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder