16 Mayıs 2014 Cuma

Zeytin Yağlı Biber Dolması




Yemekte zeytinyağlı biber dolması var dedinizmi inanın eş ,dost,komşu davetsiz size gelir.Geleneksel yemekleri seviyorum.Özellikle zeytinyağlı yemekler vazgeçilmezim.Bu gün sizlerle çok sevdiğimiz zeytinyağlı dolma tarifi vereceğim.Şimdiden afiyetler olsun efendim..:)


Zeytin yağlı biber dolması için malzemeler:

  • 15 adet dolmalık biber,
  • 1,5 su bardağı pirinç,
  • 1 adet büyük boy soğan,
  • 1 çay bardağı zeytinyağ,
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı,
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • 1 çay kaşığı yenibahar,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • Üzerlerini kapatmak için 1 adet büyük boy domates.
Zeytinyağlı biber dolmasının yapılışı:


Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp ısıtalım ve fıstıkları ekleyip 5 dakika kavuralım.
Yemeklik şekilde doğradığımız soğanları ekleyelim ve 5 dakika daha kavuralım.
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim ve kavurma işlemine devam edelim.
1 tatlı kaşığı tuzu, şekeri, yenibaharı, tarçını ve karabiberi ekleyip güzelce karıştıralım.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirelim.

Biberlerin sap kısmını çıkartalım ve çekirdeklerini ayıklayalım.

Fazla bastırmadan biberlerin içlerini harçla dolduralım.
Üzerlerini domates parçalarıyla kapatalım ve fırın tenceresine dizelim.
2-3 bardak suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı zeytinyağını bir kapta karıştırdıktan sonra biberlerin üzerine gezdirerek dökelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
Biber dolmalarımızı fırında güzelce pişirelim.
Dolmalar pişince fırını kapatalım ve tencerenin kapağını alıp, 15 dakika daha fırında tutalım.İsterseniz kısık ateşte ocaktada pişirebilirsiniz.
Zeytinyağlı Biber Dolmamızı soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis edelim.
afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder