19 Mart 2015 Perşembe

Portakallı Revani Tatlısı


Sevgiyle yapılan tüm yemekler güzeldir.Aşkla yapılan tüm tatlılar şahanedir.Severek hazırladığınız tüm sunumlar dahada güzeldir.Bu gün sevdiğim ve severek yaptığım portakallı revaniyi paylaşacağım sizinle..Şimdiden hepimize sevdiklerimize Afiyet olsun.:)

Portakallı Revani Tatlısı İçin Malzemeler:

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
110 gram (yarım su bardağı) sıvıyağ
180 gram (1 su bardağı) irmik
Yarım su bardağı, portakal suyu
190 gram un (2 su bardağından bir parmak az)
Kabartma tozu

Şerbeti İçin:
Yarım su bardağı portakal suyu
500 gram su
500 gram şeker

Portakallı Revani Tatlısının Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaları bir kap içine kıralım, üzerine şekeri ilave edip çok iyi çırpalım. Rendenin ince tarafı ile rendelediğimiz portakal kabuğu rendesini de ilave edelim.Ve karıştırmaya devam edelim . Yaklaşık 5 dakika mikserle çırptıktan sonra, harca sırası ile sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edelim mikserle karıştırmaya devam edelim. Sıra kuru malzemelere geldi önce irmiği ekleyelim daha sonra un ve kabartma tozunu (elenmiş) ekleyelim karıştırmaya devam edelim. Tüm malzemenin karıştığına emin olduktan sonra yağlanmış (az) dikdörtgen veya yuvarlak orta boy borcama harcı dökelim. Önceden ısındığınız 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su, şekeri ve portakal suyunu alalım. Karıştırarak kaynamasını bekleyelim, beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım bir kenarda ılınması için bekletelim.
Daha sonra üzeri nar gibi kızaran revaniyi fırından alalım, 5 dakika bekletelim, üzerine ılık şerbetini dökelim.
Revanimiz şerbetini çektikten sonra üzerini damak zevkinize göre istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz..

Sevdiklerinizle paylaşacağınız ,mutlu, bereketli sofralarınız olması dileğiyle.

Afiyet Olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder