
Geleneksel tatlımız Şam Tatlısı.Biz küçükken annem şam tatlısı yapardı.Sanki seyyar satıcıdan almışız gibi küçük takvim yaprağının arasına koyar öyle verirdi bize.Çünkü bilirdi seyyar satıcılardan hep Şam tatlıyı özenirdik.Ve annem hiç bir zaman bize seyyar satıcıdan şam tatlı almazdı.Özencimizi bu şekilde giderirdi.Anne yüreği işte.O zamanlar sokakta oynardık. Arkadaşlarımıza, hepimizin eline tutuştururdu şam tatlıları.Evcilik oynarken ne tatlı gelirdi o şam tatlıları.Şam tatlısı tarifi dedikk nereden nereye geldik.:) Kolay ve bir o kadarda pratik şam tatlısı yapalım bu gün.Sevdiklerimizle paylaşmak ve tıpkı anneminki gibi olmuş dedirtecek tadları yakalamamız dileğiyle.Afiyet olsun efendim..:)
Şam Tatlısı İçin Malzemeler:
4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 er paket kabartma tozu.vanilya
üstüne badem
Şerbeti için:
4 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Şam Tatlımızın Hazırlanışı:
İlk önce işe şam tatlımızın şerbetini hazırlamakla başlayabiliriz.Sonuçta şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacağından,şerbetimiz kaynarken şam tatlımızın hamurunu hazırlayabiliriz.
Öncelikle bir kaba yoğurt ve şekeri alarak iyice çırpalım daha sonra da üzerine irmik, vanilya, kabartma tozu ve un ilave ederek iyice karıştıralım.Hazırladığımız karışımı önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsimize dökelim..Hamurumuzun üzerine bademlerimizi sıralayalım.170 C’de hamurumuz kızarana kadar pişirelim. Hamurumuz iyice kızardıktan sonra fırından çıkartalım ve soğuk şerbetimizi üzerine ilave edelim.Bu işlemleride yaptıktan sonra bir tepsi ile tepsimizin üzerini kapatarak şurubu çekmesini bekleyelim.(Unutmayın tatlımız sıcak olacak şerbetimiz ise soğuk olacak). Tatlımızı en az 12 saat sonra servis yapmalıyız..
Afiyet Olsun..:)
Öncelikle bir kaba yoğurt ve şekeri alarak iyice çırpalım daha sonra da üzerine irmik, vanilya, kabartma tozu ve un ilave ederek iyice karıştıralım.Hazırladığımız karışımı önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsimize dökelim..Hamurumuzun üzerine bademlerimizi sıralayalım.170 C’de hamurumuz kızarana kadar pişirelim. Hamurumuz iyice kızardıktan sonra fırından çıkartalım ve soğuk şerbetimizi üzerine ilave edelim.Bu işlemleride yaptıktan sonra bir tepsi ile tepsimizin üzerini kapatarak şurubu çekmesini bekleyelim.(Unutmayın tatlımız sıcak olacak şerbetimiz ise soğuk olacak). Tatlımızı en az 12 saat sonra servis yapmalıyız..
Afiyet Olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder