Çilek ve milföyün mükemmel uyumu .Daha düşünürken bile iştahım tavan yaptı.Kendimizi şımartalım bu gün şımartabildiğimiz kadar.:)Hazırmıyız nefis çilekli milföy pastamızı yapmaya.Hadi buyrun mutfağa, hepimize kolay gelsin.Şimdiden Afiyet Olsun..)
Çilekli Milföy Pasta İçin Malzemeler:
- 1/2 Su Bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı Nişasta
- 500 gr Süt
- 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Tozşeker
- 1 Çay Kaşığı Vanilya
- Milflöy Hamuru
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- Çilek Veya Çilek Reçeli
- Pudra Şekeri
Çilekli Milföy Pastanın Hazırlanışı:
Önce 1 Su bardağı toz şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim. Kremamızı yavaş, yavaş karıştırarak, iyice soğutalım. Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı margarin ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpmaya devam edelim. Milföy hamurlarını ikiye kesip, yağlanmış fırın tepsisine sırayalım, kızartmadan pişirelim. Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri teker teker dizelim. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı kat kat hazırlayalım. En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım.Ben bu gün çilekli milföy pasta yaptım siz damak zevkinize göre muz,çikolata yada sade olarakta yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder