e

Hanımları asıl yaşlandıran her gün ne pişirelim derdiymiş.:).Gerçi ne pişirelim derdide eskidenmiş.Şimdi hazır yiyecekler hemen pişen dondurulmuş yiyecekler bir sürü alternatifimiz var.Ama yinede kendi el emeğimiz ve sevgimizle ev sıcaklığında hazırladığımız yemeklerin tadı bir başka.Bende bu hafta semt pazarına gittim ve çok taze bakla aldım.Tam zamanı biliyormusunuz.Hele zeytinyağlı ve bol yoğurtlu baklayı yemeyinde yanında yatın..:)Bu gün sizlerle annemin usulu bakla tarifini paylaşacağım.Şimdiden Afiyet olsun..:)
Zeytinyağlı Bakla İçin Malzemeler:
Yarım kilo bakla,
1 adet soğan,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
Yarım demet dereotu,
1,5 su bardağı sıcak su,
2 adet küp şeker,
Tuz.
Üzeri İçin:
Sarımsaklı yoğurt.
Baklaların Kararmaması İçin:
1 su bardağı su,
1 limonun suyu,
1 çorba kaşığı kadar un
Zeytinyağlı Baklanın Hazırlanışı:
Öncelikle baklaların yıkayıp, ayıklayalım.Daha sonra
baklaları bekletmek için bire kaba suyu, limon suyunu, unu koyup, karıştıralım.
İçine baklaları ilave edip, bekletelim.
Soğanı ince ince doğrayıp, zeytin yağında pembeleşene kadar kavuralım
Sonra baklaları, tuzu, küp şekeri ilave edelim ve baklaların rengi sarıya dönene kadar kısık ateşte kavuralım.
Daha sonra sıcak suyu ilave edelim ve pişirelim.
Baklalar piştikten sonra üzerlerine dereotu serpip, ılımaya bırakalım.Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edelim.Baklamız sunuma hazır.
Afiyet olsun.:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder