30 Nisan 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği


İstanbul'da bahar havası var bu gün.Ve semt pazarına gitme zamanı geldi.Her şey nasıl taze nasıl güzel.Tezgahlar insanı davet ediyor alış verişe.Bizim semt pazarında bağıran çağıran pazarcıda bulamazsınız .Herkes sakin, alanda satanda.Sanki pazar değilde satıcılar misafir ağırlıyormuş edasında.Bizlerde pazarda ağırlanmaktan mutlu insan portreleri çiziyoruz.Daha pazara girerken yük taşıyan kişiler bile gayet nazikçe sorar yükünüzü taşıyabilirmiyiz diye.Her şey medeni uygarca.Selam olsun buradan tüm pazarcılarımıza emeği geçenlere..Lafı daha fazla uzatmadan sizlerle bu gün zeytinyağlı taze fasulye tarifini paylaşacağım.Tam mevsimi.Yanındada cacıkla mükemmel bir lezzet.Şimdiden Afiyet olsun.:)

Zeytinyağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Malzemeler:

Yarım kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet  domates (1 yemek kaşığı salça)
1 adet kesme şeker
Tuz


Zeytinyağlı Taze Fasulyenın Hazırlanışı:

Önce fasulyeler kenarlarındaki kılçıkları çıkarılarak ayıklayalım. Ortadan ikiye yada üçe kıralım. Bol suda yıkayıp temiz suyun içinde bırakalım. Orta boy tencereye yağ koyalım. Suyun içinden alınan taze fasulyeleri tencereye koyalım., Üzerine rendelenmiş domates ve soğanı,salçayı ilave edelim.Tuz ve şeker ilavesiyle ocağa koyalım. 10-15 dakika kısık ateşte kendi suyuyla pişirelim.Yemek suyunu çekince , fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakalım.. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır.Zytinyağlı fasulyemiz servise hazır.
Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder