Günümüzde sağlıklı beslenmek gündemimizde.Sonrada düşünüyorsunuz hani eskiler hani uygarlığın medeniyetin olmadığı zamanlar.Ne kadar şanslılarmış.Kendi olanaklarıyla ne kadarda sağlıklı besleniyorlarmış.Hemde hiç farkında olmadan.Bu gün bende eski tatlardan kayısı hoşafı tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Afiyet olsun..:)
Kayısı Hoşafı İçin Malzemeler
1 kg kayısı (tercihen kuru kayısı)
2 Lt su
4 çay bardağı toz şeker
Kayısı Hoşafının Hazırlanışı:
Önce bir litre su ile toz şeker orta boy bir tencerede iyice kaynatalım.. Daha öncesinden yıkayıp ıslattığımız kayısılar bu suya koyularak 15 dk. boyunca pişirelim.. Hoşafımızı soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun.:)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder