17 Mayıs 2015 Pazar

Ev Yapımı Kefir





Kefirin faydalarını saymakla bitiremeyiz.Ve artık kefiri marketlerden değil kendimiz yapabiliyoruz.Bu gün sizlerle ev yapımı kefirin tarifini paylaşacağım.Ama önce faydalarına kısaca değinmek istiyorum . Öncelikle kefir sindirime yardımcı olur
Kabızlık ve hazımsızlık çekenlerin tüketebileceği ideal bir içecektir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sindirim sisteminde mevcut bulunan bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur.
Kemik sağlığını korumaya ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.
Not: Kefir, süt ile ayran arasında bir lezzete sahiptir.
Kefiri hazırlarken kesinlikle metal malzemeler kullanılmamalıdır.
Kefiri mayalarken kavanozu doğrudan güneş ışığında tutmayalım.
Kefiri az az hazırlayıp taze olarak tüketelim
Afiyet Olsun..:)

Ev Yapımı Kefir İçin Malzemeler:
1 yemek kaşığı kefir tanesi,
1 adet büyük cam kavanoz,
1 litre süt (5 su bardağı süt- oda sıcaklığında),
Plastik süzgeç.

Ev Yapımı Kefirin Hazırlanışı:
Öncelikle cam kavanozu iyice yıkayalım. (hijyen çok önemli)
Kefir tanelerini iyice temizlediğimiz kavanozun içine koyalım.
Daha sonra kavanozun içine oda sıcaklığında beklettiğimiz sütü ilave edelim.
Kavanozu 24- 48 saat oda sıcaklığında bekletelim. (soğuk ise kavanozu bir örtü ile saralım
Kefirimiz mayalandığında pütür pütür bir görüntü alacaktır.
Sonra plastik süzgeç ile kefiri süzelim.

Kefirimiz servise hazır.
Hazırladığımız kefiri bardaklara doldurup ayran gibi tüketiyoruz.
Süzgeçte kalan kefirleri zedelemeden suda yıkayalım.
Kefirleri sonra kullanmak üzere suyun içine veya sütün içine koyup ağzı kapalı cam bir kapta buzdolabında saklayalım.

Afiyet Olsun..:)

1 yorum: