3 Mayıs 2015 Pazar

İncir Reçeli


Bu gün sizlerle annemin ellerinden incir reçelinin tarifini paylaşacağım.İncir reçelini yapmak için tam mevsimindeyiz.Hatta semt pazarlarında temizlenmiş şekliylede bulabilirsiniz incirlerinizi.Mis gibi kokusuyla,tadıyla görüntüsüyle mükemmel hatta eşsiz bir tat.Kahvaltı sofralarınızı zenginleştiren ayrıca pasta ve tatlılarınızı süsleyen incir reçelini her zaman atıştırmalıkta tüketebilirsiniz.Şimdiden Afiyet olsun.:)

İncir Reçeli İçin Malzemeler:

2,5 kg. incir
5 kg. toz şeker
1,5 litre su
Kabuk tarçın
2 limon suyu

İncir Reçelinin Hazırlanışı:


Önce incirleri üstten ve alttan çok az keserek yanlarından alacalı soyalım. Daha sonra bir gece suda bekletelim.. Ertesi gün incirleri 3 kez kaynatıp süzelim.. İncirlerinizi elinizle hafifçe sıkarak sularını süzdürelim.. Tenceremize suyu ve tozşekeri ilave ederek kaynatalım.. İçine sıktığınız incirleri atalım.. Reçeliniz ağdalaşıp kıvam alınca içine tarçın kabuklarını ve limon suyunu ekleyelim.. 10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters çevirin. Bu şekilde bir gün bekletirseniz incir reçelimizi buzdolabımızda saklamaya gerek kalmaz.

İncir reçeli tadında nice bereketli sofralarınız olması dileğiyle..

Afiyet Olsun..:)

2 yorum:

  1. Ocak ayinda degil Eylül ,Ekim aylarinda taze incirler bagbozumu zamani üzümlerle beraber cikar. Egeýe özgüdür. Rica etsem avya tatlisi veya ayva receli tarifi icinde rum olan ve karanfilli bunu vermeniz mümkün mü ? Cok tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok özel bir reçel için güzel bir tarif. Teşekkürler.

    YanıtlaSil