13 Ocak 2016 Çarşamba

Pratik Şekersiz Unsuz Kurabiye






Yapımı uğraştırmayan ara öğünlerde tüketilebilecek, tok tutan bir tatlıdır. Malzemeleri için sadece elma ve tarçın baharatı yeterlidir.
Elmaları çekirdeksiz olarak dilimleyin. Üzerine tarçını serpiştirince tadını güzelleştirecektir o yüzden şeker kullanmaya gerek kalmaz. Ama arzu edilirse biraz katılabilir. Tarçın şekeri düzenleyen bir baharattır, elmayla birleşince metabolizmayı da hızlandırır.

Şekersiz Unsuz Kurabiye

Şekersiz unsuz olduğundan tatsız olduğunu düşünülebilir fakat tadı oldukça iyidir. İçindeki hurma sayesinde şekeriniz dengeye girer, malzemeler ise tok tutacaktır.

Şekersiz Unsuz Kurabiye Malzemeleri;

*2 yumurta
*1 yemek kaşığı tereyağı
*25 adet hurma
*2 adet rendelenmiş elma
*1 çay kaşığı dolusu zencefil
*1 çay kaşığı dolusu zerdeçal
*2 tatlı kaşığı tarçın
*50 gr hindistan cevizi
*2 yemek kaşığı yoğurt
*7-8 kaşık yulaf ezmesi

Hurmaları ıslatıp çekirdeklerinden ayırdıktan sonra bir kaseye rendeleyin. Tereyağı ve yumurta ekleyip çırpın. Bütün malzemelerle karıştırın. Elinizde hamur haline getirince yuvarlayın. 160 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Çayla iyi bir ikili olacaktır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder