Patates Püresi Nasıl Yapılır ? Patates Püresi Tarifi Nelerdir ?
Bütün Hanımlar bilir ki patates püresi her zaman imdadımıza yetişir.Patates Püresini yaptıktan sonra istediğimiz şekil ve süslemeyle sofralarımızın en güzel köşesinde yer alır. Ve hepimiz biliriz ki Patates püresini sevmiyorum diyen daha hiç kimseyi tanımadım ben..:) Bugün de çok severek ve her zaman evimizde olan bir malzemeyle yaptığım Patetes püresini sizinle paylaşmak istiyorum..:)
Patates Püresi Yapmak için Malzemeler:
- 4 Adet Orta Boy Patates,
- 1 Su Bardağı Süt,
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı,
- Tuz
- İsteğe bağlı karabiber veya kırmızı biber
Patates Püresi Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri 30 dakika kadar haşlayalım.Daha sonra patatesleri soyup bir çatal yardımıyla ezip püre haline getirelim. Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim. Üzerine patatesleri ilave edelim.Bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayalım.
Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edip karıştıralım. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu aşamada yeterli miktarda tuz ilave edelim .
Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak sizin elinizdedir. Patates Püresi’nin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı patates püresi isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız ve katı kıvamı elde edersiniz. Ardından püreniz servise hazır. İsterseniz karabiber yada kırmızı biber ilave edebilirsiniz.
Patates Pürenizi istediğiniz şekil veya süslemelerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..:)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder