20 Şubat 2014 Perşembe

Mücver Tarifim

    



Kızlarım işten gelecek, akşam olmuş acele onların sevdiği bir şey yapmam gerek dedim.Ve aklıma çok lezzetli mücver geldi.Sizinde mutfakta zamanınız kısıtlı ve lezzetli pratik bir şey yapmanız gereken zamanlarınız olacaktır..Hemen aklınıza mücver gelsin.Hem lezzetli hem pratik olan mücverin tadına doyamayacaksınız..Şimdiden afiyet olsun.

Mücver için gerekli malzemeler:
  • 3 adet kabak(orta büyüklükte)
  • 2 adet 3 adet kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • tuz-karabiber(Damak tadınıza uygun baharatlar ekleyebilirsiniz)
  • yarım demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ
Mücver Hazırlanışı:

Öncelikle kabakları rendeleyip sıkıp suyunu süzüyoruz ve bir kaba koyuyoruz..Malzemenin içine yumurtayı kırıp ince doğranmış dereotu, soğan ve maydanozu ekleyip unu da ilave ediyoruz.Daha sonra tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyip fazla koyu kıvamlı olmayan bir hamur elde ediyoruz.Eğer hamuru  bekletirsek kabaklar sulanabilir ve  bu sebepten dolayı  fazla bekletmeden kızgın yağa kaşık yardımıyla hamurdan döküp biraz bastırıyoruz ve iki tarafını da güzelce kızartıyoruz.Kızaran mücverlerimizi  kağıt havlu üzerine alıp daha sonra servis hazır ediyoruz..
Mücver yağı çektiği için bazı kişilere biraz ağır gelebilir,bir çok sebzenin mücveri yapılır özellikle ıspanak ve başka sebzelerinde malzemeleri hemen hemen aynıdır.Sağlık  açısından eğer hafif bir mücver isterseniz malzemeleri hazırlayıp fırın tepsisine döşeyip fırında da pişirebilirsiniz. Ben bu sefer  yağda kızarttım ve yağını alması için kızaran mücverleri kağıt havluda servise hazır ettim. Kabak mücverini hazırlarken kabakları ister  rendeleyin isterseniz robottan geçirin. İçine istediğiniz baharatları koyarak damak tadınıza uygun lezzetler keşfedebilirsiniz..


Afiyet olsun..:)

              Hiç yorum yok:

              Yorum Gönder