12 Ocak 2015 Pazartesi

Şekerpare Tarifi



Şekerparem tarifi nedir ? Şerbetli tatlı denildiğinde aklıma ilk gelen tatlı olan şerbet tatlısı tarifimi bugün sizler ile paylaşmak istiyorum.


Şekerpare Malzemeleri:
  • 3 yumurta sarısı,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr ),
  • (oda ısısında bekletilmiş),
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 4 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1/2 tatlı kaşığı limon suyu.
Şekerpare Hazırlanışı:
İlk olarak şerbetimiz için tencere içerisine şekeri, suyu ve limon suyunu koyup 5 dakika kaynatıyoruz ve şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Ardından şekerpare hamuru için bir kaba içerisine margarini, yumurtanın sarısını, yumurtayı, pudra şekerini ilave edip iyice karıştırıyoruz.Unu, kabartma tozunu ilave edip, iyice yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayalım.Yuvarladığımız hamurları tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 190° fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından alıp biraz beklettikten sonra şerbeti üzerinde gezdirelim.
Üzerini cevizle, fındıkla, fıstıkla süsleyebiliriz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder