Eskiden ne zordu kabak tatlısı yapmak.Hatta çok iyi hatırlıyorum kabağı kesmek babama kalırdı.Ve kabuğu öyle serttiki babam destereyle keser annem adeta kabak ile büyük bir mücadele verir ,temizler.Anca tencereye yada fırına hazır hale getirirdi. .Şimdi market ve manavlarda temizlenmiş kabak bulmak mümkün.Hep eskiler güzeldi diyoruz diyoruzda , eskilerdede bizim rahatlığımız yoktu diyorum.Şimdiden afiyet olsun..:)
Kabak tatlısı için malzemeler:
- 2 kg balkabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kabak tatlısının yapılışı:
Eğer bütün kabak aldıysak kabuğunu soyup temizlememiz gerekir.Yok marketten temizlenmiş kabak aldıysak sadece isteğimiz büyüklükte kabağı keseriz.. Güzelce yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayalım.. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizelim.. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletelim. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek olmayacaktır. Geceden bekletilen kabak kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirelim.. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz afiyet olsun..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder