4 Şubat 2015 Çarşamba

Kısır Tarifi


Hep misafir dedik ama  kendimizi şımartmayı unuttuk sanırım .Bu gün kendimizi ailemizi şımartmaya ne dersiniz.Bir tatil günü ailemizle geçireceğimiz keyifli gün olsun istiyorum..Onlara sürpriz yapmak hele ki televizyon başındaki ailemize atıştırmalık kısır yapsak yanında ayran yada çayımızı demlesek ne güzel olur değil mi.. Hatta biraz abartsak masamızı renkli hazırlasak ..Renkli servis tabakları renkli bardaklar cıvıl cıvıl kağıt peçeteler..Vazomuzda mis kokulu çiçekler masamızı süslese..Her şey tamam olunca ailemizi masaya davet etsek.Onları özel hissettirsek..Hiç değilse bir pazar günü neşeli espirilerin uçuştuğu keyifli anı yaşasak.Çocuklarımızın ileride hatırlayacağı ufak güzel anılar hediye etsek..Hadi bakalım iş başına söylemekle olmaz eylem gerekir ..Güzel günlere diyelim ve mutfağa yönelelim..:)

Kısır Tarifi İçin Malzemeler.
  • 2 su bardağı ince bulgur
  •  1 demet taze soğan
  •  1/2 demet maydanoz
  •  1/2 demet dereotu
  •  2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  •  2 çorba kaşığı biber salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  •  1 çay kaşığı kırmızıbiber
  •  1 çay kaşığı pulbiber
  •  1/2 çay bardağı zeytinyağı
  •  1 limonun suyu
  •  Marul yaprakları
Kısır Hazırlanışı:
Önce bulguru ayıklayıp,3 yada 4 kez yıkayalım. Ardından bulguru bir tencereye koyup üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.Tencerenin kapağını kapatıp,bulgurun suyu çekmesi için bekletelim.Bulgur hazır hale gelinceye dek  iç malzemelerini hazırlayabiliriz. Bulgurumuz soğuduktan sonra salçayı ekleyip karıştırıyoruz. İnce kıyılmış taze soğan,maydanoz,dereotu,nane,biber, ile marul yaprakları   zeytinyağı ve limon suyunu ilave edelim. Salata haline getirdiğimiz malzemelerimizi  bulgurumuza ilave edip  servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder