8 Şubat 2013 Cuma

Tavuk Şinitzel Tarifi



Tavuk Şinitzel Malzemeleri:
  • 1 adet tavuk göğsü,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 kase galeta unu,
  • Sıvı yağ
Tavuk Şinitzel Hazırlanışı:

İlk olarak tavuk göğsünü düz ve geniş parçalar halinde kesmeye başlayalım.Ardından üzerlerine tuzu, karabiberi serpelim ve karıştıralım. Bir kasenin içine yumurtaları kırıp içine biraz tuz koyalım ve çatalla çırpalım. Düz bir tabağa galeta ununu döküp tavamıza sıvı yağ koyup kızdıralım.
Tavuk etlerini önce yumurtaya, sonra galeta ununa batıralım ve arkalı önlü kızartmaya başlayalım. Kızaran tavuk şinitzel yemeğe hazırdır. İsterseniz yanına makarna veya pilav ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder