21 Mart 2015 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Kek

Dereotunu ister yemeklerinizde, ister salatalarınızda ,ister hamur işlerinizle kullanın çok yakışıyor.Dereotunun faydalarını hepimiz biliyoruz.Bitki, besin lifi bakımından da zengin olduğu için kabızlık gibi sindirim sorunlarına karşı kullanılabilir.Bende bugün dereotlu kolay ,pratik kek yapmak ve sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden Afiyet Olsun.

Dereotlu Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı beyaz peynir
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu

Dereotlu Kekin Hazırlanışı:
Önce bir kap içerisinde yumurta, yoğurt ve sıvı yağı çırpalım.. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.. Yağlanmış borcama yada kek kalıbına hamurumuzu dökerek 180 derece fırında pişirelim..
Afiyet Olsun.

3 yorum:

  1. Benimki hamur gibi oldu cok peynir koydum ama 170 de turboda yaptigim halde pismedi. Neden acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hülya Hanım, eğer peyniri ölçüden fazla koyduysanız peynirin pişme esnasında suyu da olacağı için hamurunuz tam tutmamış olabilir eğer çok peynirli tercih ediyorsanız hamurunu tam kulak memesi kıvamında tutturmak en ideali oluyor. Sevgiler.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil