29 Mart 2015 Pazar

Perişan Kurabiye


Kurabiyenin perişanıdamı oluyor demeyin.Olur efendim olur..:).Yeter ki biz perişan olmayalım bırakın kurabiye perişan olsun..:)Mutfakta çok eğleniyorum ben. :)Perişan kurabiyeler,huysuz tatlılar benden sorulur oldu bu günlerde..:).Hazırmıyız perişan kurabiyeyi perişan etmeye.Eee hadi o zaman mutfağa buyrun..Şimdiden hepimize afiyet olsun..:)

Perişan Kurabiye İçin Malzemeler
:
  • 125 g yumuşak margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
  • Aldığı kadar un
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağından biraz az kuru üzüm

Perişan Kurabiyenin Hazırlanışı:
Öncelikle margarin ve toz şeker mikserin hamur yoğurma uçları ile iyice çırpalım.Daha sonra yumurtalar tek tek arkasından da sıvı yağ eklenerek tek tek çırpalım.. Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş ekleyelim.. İyice hamurumuzu karıştıralım.Hamur olunca kaptan ayrılıyor ve ele yapışmıyor zaten.Kıvamını bu şekilde anlayabiliriz.
Tepsimize yağlı kağıt serip ve bir kaşık yardımıyla hamurdan alınarak tepsiye konur. Kurabiyelerimizin şekillerini düzeltmiyoruz.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp tepsimize diziyoruz..O yüzden kurabiyelerimiz perişan oluyor ya zaten..:)180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar altı üstü iyice kızarana kadar pişirelim..
Dışı kıtır kıtır içi daha yumuşak yerken zorlamayan bir kurabiye oluyor.Perişan kurabiyelerimiz hemen bayatlamıyor .Bu yüzdende seviyorum perişan kurabiyemizi. Aniden açlık hissettiğinizde yada misafiriniz geldiğinde çayın yanında mükemmel bir tat.
Afiyet Olsun..:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder