21 Mart 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Yemeği


Zeytinyağlı yemeklere bayılıyorum.Hem sağlıklı hemde hafif oluyor.Bu gün sizlerle zeytinyağlı enginar yemeği yapalım.Eskiden zor zahmetli bir işti enginar yemeği.Enginarı her zaman bulamaz semt pazarlarından alırdık. Ve Enginarıda temizlemek bir o kadar zahmetli bir işti.Artık tüm market ve manavlarda temizlenmiş enginar bulmak mümkün.İçinin garnitürünüde hazır alıyoruz ve zeytinyağlı enginar pişirmek çok kolay ve pratik bir yemek halini alıyor. Hadi bakalım şimdiden sizede banada kolay gelsin.Afiyet olsun..:)

Zeytinyağlı Enginar Yemeği İçin Malzemeler:
  • 6 adet enginar
  • 500 gr garnitür
  • Yarım soğan
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dere otu
  • Tuz

Zeytinyağlı Enginar Yemeğinin Hazırlanışı:

İlk önce yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye koyalım ve ocağı yakalım.Daha sonra rendelenmiş soğanı ilave edelim. Çok az tuz ekleyelim..Garnitürleri koyalım ve malzemeleri hep birlikte kavuralım.. Daha sonra ocağı kapatalım..
Küçük bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı döküp, yarım limon sıkalım. Toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştıralım..
Enginarları çok sıkıştırmadan tencereye dizelim..Enginarların içine birkaç kaşık garnitür yerleştirip artan garnitürleri tencereye koyalım..Önce limonlu sosu, sonra 1 su bardağı suyu enginarların üzerine dökelim..
Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım.. İçine kaşık sokmadan 20 dakika pişirelim..Zeytinyağlı enginarın soğumasını bekleyip, limon dilimleri ve dereotuyla  süsleyerek servis edelim
Afiyet olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder