Öğle yemeğinden 2 ya da 3 saat sonra meyve ve yanında kraker , tuzlu bisküvi yenilebilir. Fakat light bir şeyler yenmemelidir. Çünkü light yiyecekler şekerin yükselmesine sebep olur.
Diğer ara öğünde bir bardak yağsız patlamış mısır tüketilebilir. Ya da galeta ile süt ikilisi de iyi gidecektir.
Ara Öğünün Önemi Nedir?
Her çalışanın atladığı ama fazlaca önemli olan öğündür ara öğün. En az kahvaltı kadar önemlidir. Özellikle yoğun tempoda çalışanlar ara öğünü atlamamalıdır.
Ara öğün atlanıldığı zaman;
- Kan şekeri düşer ve halsizliği, baş dönmesini beraberinde getirir. İş temposu da düşer.
- Metabolizmayı yavaşlatır.
- Ara öğün atlanıldığında ana öğünde daha çok yenir ve bu da sağlığı olumsuz etkileyebilir.
Diyabetliler için En Uygun Ara Öğünler Nelerdir?
Yoğun ve stresli çalışma temposuna uygun yiyecekleri kendiniz kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Çantanızda bulundurabileceğiniz yiyecekler seçmeniz daha kolay olacaktır.
- Çayın yanında 3 adet kepekli form bisküvi
- 1 porsiyon meyve
- 1 su bardağı ayran
- 1 avuç kuruyemiş (ceviz, fındık gibi)
- Poğaça yerine peynirli kepek ekmeğine tost yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder