Genellikle dışarıda yediğimiz lahmacun ne kadar sağlıklıdır tartışılır.Dışarıda özellikle kırmızı et bulunan yiyecekleri tüketmemiz bildiğiniz gibi sağlıklı değildir.Bizde ev yapımı lahmacunu ev sıcaklığında yapalım dedik.Hepimize afiyet olsun..
Ev Yapımı Lahmacun İçin Malzemeler:
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir su bardağı ılık su
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için malzemeler:
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane ince kıyılmış soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
- 1 tane domates
- Çay kaşığı ile karabiber, kırmızı pul biber, kimyon
- İki tane yeşilbiber
- Limon dilimleri
- Piyaz şeklinde doğranmış soğan
- Maydanoz
- Marul
Ev Yapımı Lahmacunun Hazırlanışı:
Öncelikle ılık suyu, kuru maya ve unu bir kaba alıp yoğurun ve üzerine nemli bir bez yada streç flimle sararak yarım saat bekletin.. Bu sırada iç malzemesini geniş bir kabın içine koyun ve bütün lahmacun iç malzemesini yoğurun. Dinlenen lahmacun hamurunu 6 eşit parçaya bölelim. Elinizle her bir hamura çekerek lahmacun şeklini verin. Her bir hamurun üzerine hazır olan lahmacun harcından bir miktar koyun ve 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına ev lahmacunlarını sürün. Pişen lahmacunları fırından çıkarıp sıcakken ikram edin ve yanına limon dilimleri, kuru soğan ve maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder