21 Haziran 2014 Cumartesi

Karnıyarık Tarifi



Karnıyarık denilince hep annem gelir aklıma.Özellikle yazın tadına doyum olmaz ..Yanına da cacık yaptınızmı inanın soframızda başka çeşit aratmaz kanıyarık. Bu gün size harika bir karnıyarık tarifi vereceğim.Şimdiden afiyet olsun efendim..:)

Karnıyarık Tarifi için Malzemeler:
  • 6 küçük patlıcan
  •  250 gr dana kıyma
  • 2 Soğan
  • 2-3 domates
  • 2-3 sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 kaşık yağ
  • Tuz
  • karabiber

Karnıyarık Yapılışı:

Önce patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu Suda yarım saat bekletiliriz..Yıkanıp kağıt havlu ile kurularız..
Yağda çevirerek kızartırız..Tepsiye yerleştirilip boydan boya,bıçak alta geçmeyecek şekilde keseriz..
İnce doğranmış soğan, biber,kıyma yağ ile kavrulur.Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir.Tuz,kara biber,kıyılmış maydanoz ilâve ederiz..
Patlıcanların içine doldurulur.Üzerlerine domates dilimler yerleştirilir. Az su ilâvesi ile yavaş yavaş pişirilir

Karnıyarık yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder