8 Ağustos 2014 Cuma

Mercimek Köftesi




En pratik ,en lezzetli sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mercimek köftesinin sofralarımızdaki yeri bir başkadır.Hanımların kabul günlerinde olmazsa olmazıdır.Ben mercimek köftesini ailemle birlikte pazar keyfi diye adlandırıyorum.Kahvaltı geç yapılmış malum günlerden Pazar.Akşam yemeğine daha çok var tam içimizin kıyıldığı an çayla mercimek köftesi keyfi bir başkadır.Yanında bol marul, taze soğan, turp ve limonla servis tabağımızın görüntüsü bile iştah kabartır.Sizinde sevdiklerinizle paylaşmanızı diliyorum.Şimdiden Afiyet olsun diyorum..:)


Mercimek Köftesi İçin Malzemeler:



  • 1 su b.ince bulgur
  • 1 su b.kırmızı mercimek
  • 1 çorba k.biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 sap taze soğan
  • kıvırcık
  • zeytinyağı
  • tuz,karabiber
  • kimyon


Mercimek Köftesinin Hazırlanışı:

Önce mercimekler yıkandıktan sonra 3 su bardağı . su ile lapa oluncaya kadar mercimeğimizi pişiririz.Daha sonra mercimekler pişince ocaktan alınarak içine 1 su bardağu. ince bulgur konulur.Bulgurun şişmesi beklenir.Ben mercimek sıcakken soğanı ince ince kıyıp hemen malzemeye ilave ediyorum.Mercimeğin sıcaklığı soğanın diriliğini öldürüyor.
Diğer tarafta mercimek bulgur karışımına ve maydanoz kıyılır ve salça ilave edilerek
karıştırılır.Tuzu , baharatı Yağı ve limonu ayarlanır. köfte şeklinde yapılarak bol kıvırcık, marul, turp, salatalık ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder