Patatesle olan her şeye varım ben.Helede kumpir varsa hiç düşünmeden atlarım.Eskiden sobalarda yada köz üzerinde pişirilen müthiş lezzetli patatesleri hatırlıyorum.Hemen ortasını yarıp üstüne tuz serpip yediğimiz patatesin tadı hala damağımda.Şimdilerde artık kumpir revaçta.Kumpirin tadıda başka güzel.Yedikçe yiyesi geliyor insanın.Bu gün evde yapılan kumpir tarifini paylaşacağım sizinle.Umarım sizinde çok hoşunuza gidecek.Yaz,kış ne zaman canınız kumpir çekerse hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif.Herkese Afiyet olsun.:)
Sosis veya salam (doğranmış),
Mısır (konserve)
Bezelye (konserve)
Kornişon turşusu
Kaşar peyniri (rendelenmiş),
Tereyağı,
Mayonez,
Ketçap
Evde Kolay Kumpirin Hazırlanışı:
Öncelikle fırınımızı 250 dereceye ayarlayıp ısınması için açalım.
Yıkadığımız patatesleri, kurulayalım ve teker teker alüminyum folyo ile saralım.
Fırın ısınınca patatesleri fırının en üst rafında ızgara üzerinde pişirelim.
Patateslerin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edebiliriz.
Patatesler piştikten sonra fırından alıp alimünyum folyoları çıkaralım ve bıçakla patatesin ortasını yaralım.
Sıcak patatesimizin içerisine biraz tereyağı koyalım.
Çatalla birlikte, patatesin kabuklarını zedelemeden patatesin içini ezip püre haline getirelim.
Diğer malzemelerden istediğimiz kadarını patatesin içerisine ilave ederek kumpiri hazırlayalım.
Son olarakta kumpirin üzerine ketçap ve mayonez ilave edip servise hazır hale getiririz.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder