
Elimizin altında her zaman hazır yufka bulundurmak taraftarıyım.İster hemen açlığınızı yatıştırın,ister misafirlerinize ikram edin,isterseniz güzel bir börekle sofralarınızı zenginleştirin.Ben yufkanın her çeşitini seviyorum.Teflon tavada gözlemede yaparım,sigara böreğine hiç hayır demeyen çocuklarınız,helede kabul günlerinizde böreğinizle misafirlerinizi ağırlamak çok keyifli.Çalışan kesimide unutmamak gerekir.Akşam eve yorgun dönüşler ve zaman dar,pratik ve doyurucu olması sebebiyle vazgeçilmezimizdir hazır yufka.Bugün yufka ile börek yapmaya karar verdim.Ve bunu sizinle paylaşmak istedim.İsteğinize göre içine istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz.Ben bu gün peynirli börek yapacağım.Hafif oluyor.Şimdiden size kolay gelsin.Afiyetler olsun..:)
Peynirli Yufka Böreği İçin Malzemeler:
- 6 adet yufka (hazır)
- 300 gr. beyaz peynir (yağlı)
- yarım demet maydanoz
- yarım litre süt
- 2 adet yumurta
- sıvı yağ
- çörekotu
Peynirli Yufka Böreğinin Hazırlanışı:
Önce maydanozları yıkayalım, saplarını ince ince kesip bir kapta peynirle birlikte karıştıralım.. Süt, yumurta ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştıralım..
Börek yapacağınız tepsiyi güzelce yağlayalım.. Bu arada yufkaları katlayarak üçgen şekillerde keselim. Her üçgen şekildeki yufkalarımıza hazırladığımız süt ,yumurta,ve sıvı yağlı karışımdan sürerek içine maydanozlu ve peynirli karışımdan koyalım.Rulo şeklinde sarıp yuvarlayalım.(resimde görüldüğü şekil)İsterseniz yufkaları tepsiye düz şekilde serip içine süt,yumurta ,ve sıvıyağlı karışımdan sürüp daha sonra maydanozlu karışımdan serpebilirsiniz.Bu işleme yufkalara kat kat devam edebilirsiniz.Ben bu gün gül şeklinde yaptım.Tepsiye sıraladığınız gül böreklerinizin üzerine kalan sütlü,yumurtalı ve yağlı karışımımızı sürelim.Daha sonra böreklerimizin üzerine çörek otu veya susamla süsleyebilirsiniz..Ben çörek otunun sağlığımıza faydalı olması sebebiyle her zaman ilk tercihimdir.180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiririz.Ve artık böreklerimiz sunuma hazırdır..Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder